Rygere rammes hårdt af nye afgifter på e-væsker

Rygere rammes hårdt af nye afgifter på e-væsker

maj 31, 2023 Slået fra Af

I de seneste år er e-cigaretter og e-væsker blevet stadig mere populære som et alternativ til traditionelle cigaretter. Men nu ser det ud til, at rygere vil blive hårdt ramt af nye afgifter på e-væsker. Regeringen har nemlig vedtaget en ny afgiftsordning, der træder i kraft fra 1. juli 2021, og som vil betyde en prisstigning på op til 100 % på visse typer af e-væsker. Konsekvenserne for rygerne kan være alvorlige, og derfor er det vigtigt at undersøge, hvad de nye afgifter indebærer, og hvilke alternativer der findes til e-cigaretter og e-væsker. I denne artikel vil vi se nærmere på de nye afgifter, konsekvenserne for rygerne og mulighederne for at finde andre måder at holde op med at ryge på.

De nye afgifter på e-væsker

De nye afgifter på e-væsker vil have store konsekvenser for rygerne og for industrien, der producerer e-cigaretter og e-væsker. Regeringen har besluttet at pålægge en afgift på 2 kroner per milliliter e-væske fra 1. april 2021. Dette vil betyde en stigning i prisen på en typisk flaske e-væske på 10 milliliter, som i dag koster omkring 30 kroner. Efter afgiftsændringen vil prisen stige til omkring 50 kroner. Det er vigtigt at bemærke, at afgiften ikke vil påvirke prisen på selve e-cigaretten. Afgiften er en del af regeringens plan om at nedbringe antallet af rygere i Danmark ved at øge priserne på tobaksprodukter og elektroniske cigaretter.

Konsekvenser for rygerne

De nye afgifter på e-væsker vil have store konsekvenser for rygerne. For det første vil prisen på e-væsker stige markant, og det kan gøre det sværere for nogle rygere at skifte over til e-cigaretter. Det kan også betyde, at nogle rygere vil fortsætte med at ryge traditionelle cigaretter, som er langt mere skadelige for sundheden.

For det andet vil de nye afgifter betyde, at nogle rygere vil forsøge at købe billigere e-væsker på det sorte marked. Det kan være farligt, da man ikke ved, hvad der er i de ulovlige produkter, og der kan være risiko for forgiftning eller andre alvorlige bivirkninger.

Du kan læse mere om Den danske stat skovler penge ind på nye afgifter på e-væsker på https://prodamp.dk/.

Endelig kan de nye afgifter betyde, at nogle rygere vil forsøge at lave deres e-væsker selv, hvilket også kan være farligt, hvis man ikke ved, hvad man laver. Det kan føre til alvorlige skader på både sundhed og miljø.

Alt i alt vil de nye afgifter på e-væsker have store konsekvenser for rygerne, og det er vigtigt, at der findes alternativer til e-cigaretter og e-væsker, så rygerne stadig kan få den hjælp, de har brug for til at stoppe med at ryge.

Alternativer til e-cigaretter og e-væsker

Alternativer til e-cigaretter og e-væsker inkluderer traditionelle cigaretter, cigarer og tobakspiber. Disse produkter er dog også omfattet af afgifter og kan derfor også blive dyrere for forbrugerne. Derudover kan man overveje at skifte til nikotintyggegummi eller nikotinplastre, som er receptfrie og derfor ikke påvirkes af afgifterne. Disse produkter kan hjælpe med at reducere trangen til at ryge og kan være en mere økonomisk løsning for nogle rygere. Endelig kan man også overveje at søge professionel hjælp til at stoppe med at ryge, da dette kan have mange sundhedsmæssige fordele udover at spare penge på afgifter og cigaretter.